Een gezonde start van het jaar bij OBS de Brandaris!

PLUS Trommel groente en fruit

23 leerlingen uit groep 5 van OBS de Brandaris zijn 2019 gestart met een gezonde maand. In januari kregen de leerlingen elke woensdag een gezonde les met thema’s als bewegen, water drinken, groenten en fruit eten en gezond trakteren.

Tijdens de lessen hebben de leerlingen onder andere geleerd waarom het gezond is om 60 minuten per dag te bewegen en waarom je het beste twee verschillende stukken fruit kunt eten op één dag. Ook hebben de leerlingen pakjes drinken geïnspecteerd op zoek naar de hoeveelheid suiker. Wist jij dat er in één pakje chocolademelk bijna zes suikerklontjes zitten? Hoewel de leerlingen heel goed wisten te benoemen dat fruit zoet, zuur en bitter kan smaken, mochten ze toch nog even proeven. De bittere smaak van een grapefruit en de zure smaak van een citroen vielen niet erg in de smaak, maar een zoete banaan lustten de leerlingen gelukkig wel. De leerlingen zijn de gehele maand lekker bezig! geweest, en dat werd beloond met het maken van gezonde traktaties. Voor het maken van de gezonde traktaties sponsorde PLUS Trommel onder andere mandarijnen, komkommers en tomaatjes, allemaal lekker én gezond!