Week voor de Gezonde Jeugd in Hellevoetsluis met wereldkampioen Samira El Idrissi!

JOGG_WVDGJ_terugbik_5

Het klinkt heel normaal, een gezonde jeugd. Toch groeien jongeren ongemerkt op in een omgeving waarin ongezonde keuzes vaak (letterlijk) de meest voor de hand liggende keuzes zijn. De Week voor de gezonde jeugd is een week waarin Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) in samenwerking met professionals, wethouders en supporters zich hard maakt voor een gezonde toekomst voor jongeren. Want een jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl wordt fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust voor de toekomst. En wie wil dat nou niet?

In de week voor de Gezonde Jeugd kan iedereen in Nederland laten zien hoe belangrijk het is dat jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving en die tevens uitnodigt om te spelen en bewegen wanneer ze dit willen. Gemeenten, maatschappelijke organisaties, het Nederlandse bedrijfsleven en vele lokale professionals zetten deze week een extra stap vooruit! Waarbij de focus ligt op Bewegen.

De Week voor de Gezonde Jeugd vindt in 2019 in heel Nederland plaats van 11 tot en met 16 maart. Zo ook in Hellevoetsluis! Van 11 t/m 16 maart vinden er in Hellevoetsluis verschillende activiteiten plaats welke een bijdrage leveren aan een gezonde omgeving voor jongeren. Meervoudig Wereldkampioen Taekwondo Samira El Idrissi komt speciaal voor ‘de Week voor de Gezonde Jeugd’ naar Hellevoetsluis. Hiernaast een overzicht van alle activiteiten.

1_WVDGJ_met_datum

Maandag 11 maart – Workshop waterdrinken Kinderkoepel
Stichting PUSH organiseert een workshop waterdrinken op BSO Waterwiebels van de Kinderkoepel. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar gaan ontdekken waarom water de gezondste keuze is. Daarnaast mogen zij een bidon versieren én een gezonde waterdrank maken met fruit. Proost!

Dinsdag 12 maart – Verlenging samenwerking PLUS Trommel
PLUS Trommel en Lekker bezig! Hellevoetsluis verlengen de samenwerking voor het leveren van groente en fruit tijdens evenementen in Hellevoetsluis. PLUS Trommel is al geruime tijd een gulle partner van de JOGG-aanpak en laten zien dat zij een vooruitstrevende en gemotiveerde partij zijn om de gezonde leefstijl onder jongeren in Hellevoetsluis te bevorderen. In 2018 heeft PLUS Trommel 3.372 stuks fruit geleverd tijdens evenementen in Hellevoetsluis, gericht op kinderen en hun ouders. In 2019 wordt de samenwerking voortgezet, waardoor PLUS Trommel ook dit jaar weer 5.000 stuks fruit en groente ter beschikking stelt.

Woensdag 13 maart – The Daily Mile met wereldkampioen Samira El Idrissi
Leerlingen uit groep 5 en 6 van OBS het Palet rennen op woensdag 13 maart The Daily Mile met taekwondo wereldkampioen Samira El Idrissi. Tijdens The Daily Mile rennen kinderen 15 minuten in hun eigen tempo. Door dagelijks in beweging te zijn onder schooltijd gaat niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn vooruit. Daarnaast zal Samira haar verhaal met de leerlingen delen én vertellen waarom zij voldoende beweging belangrijk vindt.

Donderdag 14 maart – Kennismakingslessen tennis
Op donderdag 14 maart gaan leerlingen van OBS de Houthoeffe kennismaken met tennis bij TC de Kooistee. Het schooltennis wordt in het kader van ‘de Sportklas’ door Sportteam PUSH georganiseerd.

Vrijdag 15 maart – Naschoolse sport
Kinderen uit groep 5 tot en met 8 kunnen na schooltijd sporten bij Sportteam PUSH. Het Sportteam biedt een programma om kinderen een leuke en gezonde middag te bezorgen. Het naschoolse sportactiviteiten programma laat kinderen kennismaken met diverse sporten en plezier beleven met het bewegen na schooltijd.

Zaterdag 16 maart – Uitreiking certificaat HC Voorne Gezonde Sportkantine
HC Voorne is aan de slag gegaan om de kantine gezonder te maken. Ze verkopen bijvoorbeeld groenten en fruit, smoothies, yoghurt met vers fruit en gezonde broodjes. Het harde werken wordt op zaterdag 16 maart beloond met een certificaat van Team:Fit en daarmee heeft HC Voorne officieel een gezondere sportkantine!