HC Voorne heeft Zilveren Kantine!

hcvoorne zilveren kantine

Gelezen in Groot Hellevoet

Alan van Ballegooijen, voorzitter van HC Voorne, ontving zaterdag 16 maart jl. uit handen van wethouder Peter Schop het certificaat Gezonde Sportkantine.

De wethouder complimenteerde HC Voorne: “Wij als gemeente zijn ontzettend trots op alles wat jullie als vereniging doen met alle vrijwilligers om kinderen te laten sporten, en ook dat ze gezond kunnen sporten. Dat is het college heel veel waard en daar investeren we veel in.”

HC Voorne is de 1e sportvereniging in Hellevoetsluis die de kwalificatie Zilveren Kantine van Team:Fit mag voeren.

Wat doet HC Voorne
HC Voorne biedt een omgeving waar gezond eten mogelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde ontwikkeling en leefstijl van de vrijwilligers, kinderen en hun ouders/verzorgers en ook de gasten van de vereniging.
HC Voorne heeft er voor gezorgd dat het aanbod in de kantine van de vereniging gezond is. De vereniging werkt volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. Hiermee wordt een gezonde keuze een makkelijke keuze. De kantine van HC Voorne biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in automaten. De kantine stimuleert ook het water drinken. In de gezonde kantine is water altijd beschikbaar, zowel bij het kantine aanbod als via het watertappunt.

JOGG
NOC*NSF werkt samen met Jongeren op Gezond Gewcht (JOGG) aan het project Team:Fit, dat is de opvolger van De Gezonde Sportkantine.Team:Fit is een landelijk initiatief, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel van Team:Fit is om bij sportkantines de gezonde keuze de makkelijke keuze te laten zijn en sportclubs te stimuleren gezonder eten en drinken aan te bieden. In Hellevoetsluis voert men de aanpak uit onder de noemer Lekker bezig! Hellevoetsluis.

Ook zet het project in op de bewustwording dat een gezond aanbod van eten en drinken past bij de sportieve en maatschappelijke functie van de club. Na een goeie training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine. Met lekker eten, natuurlijk, en voor ieder wat wils! Ontdek hoe makkelijk en lekker het is op www.teamfit.nl